Арсенал и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в отложен мач

...
Арсенал и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в отложен мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал - Манчестър Сити 0:1, Де Бройне откри след ужасяваща грешка

Арсенал и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в отсрочен мач от 12-ия кръг на Висшата лига. Срещата започва в 21:30 часа и ще се предава директно по DIEMA SPORT 2.

На уеб страницата Gong.bg ще проследим най-интересното от дуела онлайн. 

Още във втората минута Арсенал нахлу в наказателното поле на " жителите ". Изстрел на Еди Нкетия бе блокиран, а по-късно топката попадна в краката на Джака, който също си опита шанса, само че стреля високо над напречната греда.

В 6-ата минута Рияд Марез употребява скоростта си, с цел да пробие отдясно и да се озове в пеналтерията на " топчиите ". Той опита подаване по земята към бялата точка за осъществяване на дузпи, само че пасът му бе кръстосан, а топката изчистена. Арсенал още веднъж пое надзор върху играта. 

Кевин де Бройне сбърка с изнасянето на топката в 12-ата минута, когато обърка подаване в центъра на терена. От там бе пуснат извеждащ пас към Еди Нкетия, който опита да стреля, само че бе блокиран.

Манчестър Сити бе покрай попадението в 16-ата минута, когато Рияд Марез прати остро центриране на далечната греда, където до топката стигна Халанд. Норвежкият голмайстор бе заставен да приключи с едно допиране, само че даже не уцели вратата. 

Шест минути по-късно пък напрежението се трансферира пред другата врата - тази на Манчестър Сити. Арсенал комбинира добре и приключи офанзивата си с центриране към Нкетия, който съумя да се извиси над всички и да стреля. Ударът му с глава обаче мина настрана от вратата. 

В 24-ата минута Кевин де Бройне даде преднина на " жителите " след сериозна неточност на Томиясу. Десният краен бранител върна топката обратно, само че не задоволително мощно, с цел да кълбото стигне до Рамсдейл. Вместо това Де Бройне се възползва от неприятния пас на бранителя и хвана в крачка стража на Арсенал. Белгийският плеймейкър трансферира вратаря и прати топката в мрежата. 

Само четири минути по-късно грешникът Томиясу имаше късмет да се реваншира с отдалечен изстрел, който обаче не попадна в задачата. В 29-ата минута Букайо Сака се оказа с топка в краката и навътре в наказателното поле, само че се забави и топката му бе отнета. 

LIVE / АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1

0:1 Кевин де Бройне 24'

Съставите на двата тима:

Арсенал: 1. Рамсдейл, 18. Томиясу, 12. Салиба, 6. Габриел Магаляеш, 35. Зинченко, 20. Жоржиньо, 34. Гранит Джака, 8. Мартин Йодегор, 7. Букайо Сака, 11. Габриел Мартинели, 14. Нкетия

Треньор: Микел Артета

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР